Műszaki szolgáltatás
felsőfokon

Hírek

Megújult a Műegyetem műholdvezérlő állomása

A SMOG-1 vételére készülve új antenna és forgatórendszer került a Műegyetem E épületének tetejére.
Forrás »

Nyertes a Hepenix-SZTAKI konzorcium!

Nagy örömmel értesültünk róla, hogy az EUREKA_15 "Az EUREKA programban való magyar részvétel támogatása" c. pályázati felhívásra január 6-án beadott pályázatunk a 3 támogatott projekt között van. A projekt címe: Az IPAR4.0 módszertan és technológia ipari bevezetésének előkészítése KKV-k részére. Az EUREKA program elsősorban a vállalkozások nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködését segíti elő.
Bővebben a témáról »

Megalakult az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform – A Hepenix Kft. az alapító tagok között!

Május 6-án hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények és magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások részvételével megalakult az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform. Az ipar új technológiai korszakváltása hívta életre az összefogást, melynek tagjai intenzív partneri viszonyban a legújabb kihívásoknak megfelelő cselekvés-orientált rendszerek kiépítését tűzték ki célul.
Magyarország Kormánya Támogató Nyilatkozatban üdvözölte a Platform megalakulását és vállalásokat fogalmazott meg céljai elérése érdekében.
A Hepenix Kft. olyan illusztris taglistához csatlakozott így, melyben az MTA SZTAKI és több egyetem mellett ott szerepel pl. az SAP Hungary Kft., GE Hungary Kft., Siemens Zrt., Magyar Suzuki Zrt., Festo Kft.
Forrás »

Együttműködés BME Villamosmérnöki és Informatikai Karával

A Hepenix Kft. oktatási tevékenységéhez kapcsolódóan ápr. 15-én együttműködési megállapodást kötött "Szakmai gyakorlati képzési feladatok ellátására" c. témában a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karával. Az alábbi linken olvashatók a szakmai gyakorlat kiírások (Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék):
Szakmai gyakorlat kiírások »

ESA csatlakozási szerződés – a HEPENIX is meghívást kapott az ünnepélyes aláírásra

2015. február 24-én Budapesten írta alá az Európai Űrügynökség (ESA) és a magyar kormány képviselője a szervezethez való csatlakozásunkról szóló szerződést, ahol cégünk is képviseltette magát.

"Űrtechnológia – a legmagasabb mérce"volt a címe a csatlakozási szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából szervezett rendezvénynek a Művészetek Palotájában.

Solymosi János a Magyar Repülő- és Űripari Technológiai Platform (HATP) képviseletében az űrtávközlésről, valamint a szervezet tagjainak eredményeiről szólt. Prezentációjában megemlítette a Hepenix Kft. "Piszkéstetői távcső rekonstrukció" c. projektjét is.

Az ESA csatlakozásról megjelent cikk »

Elkészült a Hepenix Kft. telephelyfejlesztése

Az Új Széchenyi Terv keretében 53.680.525 Ft uniós támogatással a cég diósdi telephelyén megépített 400m² tervezőiroda és 100m² műhelycsarnok 2014. november 28-án ünnepélyes keretek között került átadásra egy szakmai rendezvénnyel kiegészítve. A mintegy 3,5éves és több mint nettó 160 millió Ft költségvetésű projekt megvalósítása hatalmas mérföldkő a Hepenix Kft. életében. Az új iroda egy okos épületben kapott otthont, ahol mellőztek minden fölösleges elemet és nagy hangsúlyt fektettek a magas szintű szellemi munkát támogató környezet létrehozására. A cég bízik abban, hogy a 35 új munkaállomás valamint a gyártóműhely kapacitás bővülése a jövőben versenyképességének további erősödéséhez járul hozzá. Így a Hepenix Kft. továbbra is felsőfokú műszaki megoldásokkal lesz jelen az autóipar, a nukleáris ipar, a kutatás fejlesztés, valamint a fogyasztói ipar területén.

Letölthető anyagok:
Kisfilm az építkezésről »
Kisfilm a rendezvényről »
Sajtóközlemény »
Tábla »

Mágneses anyagvizsgálati technológia fejlesztése

A HEPENIX Kft. új, mágneses szenzorra épülő roncsolásmentes anyagvizsgálati technológiát fejlesztett ki. A projektet az „Új Magyarország Fejlesztési Terv” keretében a Magyar Állam (http://www.nfu.hu, http://magzrt.hu, http://ujszechenyiterv.gov.hu) és az Európai Únió 26 millió forinttal támogatta. A kifejlesztett egyedi módszer kiválóan alkalmas váratlan meghibásodások tesztelésére. A berendezéssel gyors helyszíni repedésvizsgálat végezhető, amely rövidebb állásidő mellett pontos vizsgálatot tesz lehetővé, így kiválóan alkalmas váratlan meghibásodások megelőzésére is.
Tovább »

Döntéstámogató rendszer bevezetése

HEPENIX Kft. a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program Információs társadalom- és gazdaságfejlesztés céljából elektronikus üzleti rendszerek bevezetése támogatásának keretén belül a "Hyperteam Lotus Notes alapú döntéstámogató rendszer bevezetése a Hepenix Kft.-nél" projektre pályázati támogatást nyert (pályázati azonosító: GVOP-4.1.1.-2004-08-0012/4.0). A rendszer a cég versenyképességének és hatékony működésének továbbfejlesztését szolgálja.

Minőségügyi rendszer

Az általunk képviselt felsőfokú műszaki szolgáltatási színvonal garanciájaként a Hepenix Kft. olyan integrált irányitási rendszert működtet, amely az ISO 9001:2008, a ISO14001:1997 szabványok és a Nukleáris Biztonsági Szabályzatok követelményeinek megfelel.